Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Széll Kálmán u. 14.
Telefon: 94/514-317
E-mail küldése

Hírek

2022. január 03., 17:59Eszközpark fejlesztése a Lisa Modell Bt-nél

Európai Uniós forrás segítségével eszközpark fejlesztésre került sor a Lisa Modell Ruha, Textília Tervező és Kivitelező Bt. szombathelyi telephelyén, a GINOP-1.2.14-20-2021-00206 pályázat keretén belül. A Divat és Dizájnipari Mikro-, Kis- és Középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 12,25 millió Forint támogatásban részesült.

A Lisa Modell Bt.-t 1998-ban alapította Sebestyén László. Az évek előrehaladtával a vállalkozás tulajdonosi szerkezetében változás történt, azonban a családi vállalkozás jellege megmaradt továbbra is.

A cég a megalapítása óta gépi hímzéssel foglalkozik, elsősorban konfekcióipar részére.

A tevékenység fejlesztésével, az ismertség növelésével a releváns piac egyre szélesebb spektrumában voltak és vannak jelen: magánszemélyektől is fogadnak megrendeléseket – számos egyedi grafika alapján készít egyedi hímzéseket, ugyanakkor ipari szereplőkkel is együttműködnek: Styl számára, a mindenkori nemzetközi trendeknek megfelelő hímzéseket készítenek. Emellett általánosságban elmondható, hogy lányka, férfi és női divatáru és egyéb termékek hímzését is vállalja és végzi a cég. Munkaruhára egyedileg elkészített design alapján is készít hímzést a vállalkozás.

A cég hazai és nemzetközi piacokon is jelen van: Ausztria, Németország mellett szállított már Abu-Dhabiba is. A technológiai felkészültség fokozásával együtt a termékfejlesztés is egyre fejlődött, ennek köszönhető a piac széles igényeinek kielégítésére való képesség megteremtése.

 

A kedvezményezett neve: Lisa Modell Ruha, Textília Tervező és Kivitelező Bt.

A projekt címe: Eszközpark fejlesztése a Lisa Modell Bt.-nél

Megvalósítás helyszíne: 9700 Szombathely, Széll Kálmán utca 14.

A beruházás megvalósításának ideje: 2021.07.26-2021.10.15.

Beruházás összköltsége: 17.500.000 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 12.250.000 Ft

Támogatás mértéke: 70 %

 

Beruházás rövid bemutatása:

A projekt keretében a vállalkozás a szombathelyi telephelyének technológiai korszerűsítését valósította meg egy db termelő gép beszerzésével.

 

A projekt keretében beszerzett gép:

- 1 db TAJIMA TFMX-2C1206 típusú elektronikus hímzőgép

A hímzőgép hímzőfelülete 45x36 cm. A gép számítógép-vezérelt, hímzőszoftver, tervezőszoftver hozzárendelésével saját előállításban lehet a terveket elkészíteni, az alvállalkozói függelem kiiktatásával. A programozható, számítógép vezérelt géphez a vállalkozás saját maga tudja a programot és tervet készíteni, így az esetlegesen elhúzódó/kieső alvállalkozói teljesítés teljes mértékben kiiktatásra kerül.

A megvásárolt gép energiatakarékos, csöndes.

A termelő gép beszerzésével a vállalkozás telephelyén olyan technológiai üzembe helyezésre került sor, amivel még nem rendelkezett, illetve olyan tevékenységek végzésére válik képessé, amit eddig nem, vagy csak kézi erővel illetve külsős alvállalkozó igénybevételével tudtunk elvégezni.

A gép telepítése a hímzés területén nagy előrelépésnek számít, tekintettel arra, hogy a végtermék minőségét ezzel javítani tudta amellett, hogy a termelés volumenét fokozta.

Az új technológia üzembe helyezésével a vállalkozás a versenyképességét fokozta, hiszen a legmodernebb gép áll rendelkezésére.

Az új technológia beüzemelésével, az alvállalkozók kiváltásával, a kézi erővel végzett munkafolyamat gépesítésével egységnyi időre jutóan több munkadarabot tud előállítani, így javult a termelékenység, nőtt az árbevétel. Az új termékek előállításával pedig nőtt a piac, ahova gyártmányainkat eljuttathatjuk.
 

További információ kérhető:

Sebestyén Erzsébet
lisamodell@t-email.hu
06 30 217-1028


« Vissza az előző oldalra!

Lisa Modell Bt. - MagyarLisa Modell Bt. - AngolLisa Modell Bt. - Német